18 Mart Çanakkale Zaferimizin Yıldönümünü Kutladık

Mrt

Okulumız 1.sınıf öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tavsiye edilen TAY 2 adlı sinema filmini 45 AVM'de öğretmenleri ile birlikte izlediler.

Mrt

Okulumuz öğretmenlerinden Erbay Bekir Otyıldız 1/G sınıfı öğrencileriyle birlikte STEM by NATURE adlı e Twinning projesine katıldı. Farklı ülkelerden okullarla beraber yürütülecek olan bu proje; öğrencilerimize  STEM uygulaması ile doğamızın korunması,yenilenebilir enerji kaynakları ve çevre temizliği hakkında farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır.

Şbt

Sivil Savunma Haftası Kapsamında Yangın Tatbikatımızı Gerçekleştirdik

Şbt

İzci Yararlıdır Haftası kapsamında Türkiye İzcilik Federasyonu Manisa İzcilik Spor Kulübü izcileri olarak okulumuzun tombik, mendil kapmaca ve kaleli yakan top oyun sahası çizgilerini yeniledik.

Ock

Türkçe'nin Zenginleştirilmesi Projesi kapsamında "Yazar Buluşması" adı altında gerçekleştirilen etkinlikte 2-A Sınıfından Nilda Cingöz, Feyza Ambarlığlu, Hatice Hafsa Gündü çocuklarımız Yunusemre İlkokulunda anasınıfı öğrencilerine kendi yazdıkları masalları okudular. Ayrıca Nilda Cingöz yazdığı "Merhamet"adlı kitabını tanıttı. Kitabından şiirler okudu. Şairliğe nasıl başladığı ve konularını nasıl belirlediği konusunda bilgiler verdi. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Yunusemre İlkokulunda bizi çok güzel ağırlayan müdür yardımcısı Aysel Abalı ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Türk Kızıkay Anaokulunda düzenlenen " Çocuk Yazar Buluşması " na katıldık

Ock

Cumhuriyet İlkokulu 2E sınıfı bilgi yarışması yaptı. Yarışmada Hifa Nur Uğurlu ,Burak Çırpan, Betül Katar, Arda Durmaz 'dan oluşan ekip 20 soru üzerinsen 95 puanla birinci oldu. Yarışmada herkese birer çikolata, birinci olan ekibe ikişer çikolata ödül olarak verildi.

Ock

5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır.   Bu çerçevede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı, her yıl Ocak ayının ikinci haftasında (08-12 ocak 2024) Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri düzenlemektedir.

Ara

2-A Sınıfı öğrencileri sağlıklı kalabilmek için dengeli beslenmeye uygun olarak kendi hazırladıkları sadviçleri afiyetle yediler. Sonra sağlıklı yaşamak için gerekli olan ağız ve diş temizliği için doğru diş fırçalama tekniğini uygulamalı olarak öğrendiler.

Ara